I samarbete med Stutteri Lindholm Høje presenterar Áfram Islandshästförening

CLINIC MED METTE MANNSETH

 

Den 7 januari 2023 på Flyinge Kungsgård 17:00 – 20:00

 

KÖP BILJETT

Missa inte chansen att vara med på årets islandshästfest!

Samla islandshästvännerna och häng med på clinic med Mette Mannseth i härlig miljö på Flyinge Kungsgård.

Världsstjärnan Mette Mannseth kommer under 3 fullspäckade timmar att instruera några av Sveriges främsta tävlingsekipage och dela med sig av sin träningsfilosofi och enorma kunskapsbank. Som grädde på moset kommer hon även att visa två av världens främsta hingstar, Viðar frá Skör och Kveikur frá Stangalæk 1. Båda hingstarna ägs av Stutteri Lindholm Høje och framträdandet är helt unikt då det är första gången Vidar framträder utanför Island.

Restaurangen kommer att vara öppen hela kvällen och våra fantastiska sponsorer kommer att vara på plats på marknadsgatan med finfina erbjudanden. 

Vi ser fram emot att träffa dig på denna helkväll för islandshästvänner på alla nivåer.

 

Den enda kvinnan i världen som har mästartiteln

Mette Mannseth är född i Norge och var intresserad av hästar redan sedan barnsben. En resa till island för 20 år sedan resulterade i att hon stannade för gott och sedan dess har Mette byggt upp hela sitt liv på ön kring islandshästarna.

Mette är huvudinstruktör på Hólar och 2013 erhöll hon, som första kvinnan i världen, titeln ”Icelandic Master Trainer” vilket är den högsta meritvärdet som The Association of Icelandic Horse Trainers, FT delar ut.

Antalet stora titlar som Mette vunnit är många och Mette anlitas flitigt som instruktör över hela Europa.

LÄS MER OM METTE

Besök vår marknadsgata

Våra fantastiska sponsorer kommer att finnas på plats med finfina erbjudanden under kvällen. Marknadsgatan öppnar redan kl16 och har öppet en hel timme efter clinicen till kl21 så att du i lugn och ro kan besöka deras montrar. Vi kommer att fylla på med ytterligare sponsorer löpande så håll utkik efter just din favorit. 

Representerar du ett företag som är intresserade av att vara med och synas denna kväll är du självklart varmt välkommen att kontakta oss

30% rabatt på boende

I samarbete med Elite Hotel Ideon i Lund erbjuder vi ett riktigt pangpris på boende så att även lite mer långväga gäster kan vara med på årets islandshästfest I Flyinge.

Varför inte samla ihop alla dina islandshästvänner och passa på att njuta av en härlig weekend i Lund tillsammans? Ett utmärkt sätt, tycker vi, att  starta upp 2023 som ger massor av inspiration, glädje och kunskap.

Om arenan

Clinicen kommer att hållas på anrika Flyinge Kungsgård i det stora stora ridhuset som rymmer upp till 1600 deltagare.

På Flyinge har hästavelsverksamhet bedrivits sedan 1100-talet och historiens vingslag möter i dag modern hästhållning och högklassiga ridsportevenemang.

HITTA HIT

 

 

Upptäck Skåne

Passa på att kombinera clinicen med att upptäcka Skåne tillsammans med dina islandshästvänner. Kanske ta en avstickare till Österlen eller en sväng över bron till Köpenhamn. I Skåne är allt nära och möjligheterna många. 

Viðar frá Skör

Världens högst bedömda islandshingst med ridbedömning 9.04

Viðar frá Skör är en exceptionell hingst som tidigare iår fick den högsta bedömningen genom tiderna med 9,04 i totalbedömning och inte mindre än 9,12 i ridbedömning.

Sedan slutet av september 2022 finns Viðar i Danmark hos ägarna Gitte Fast Lambertsen och Flemming Fast som driver Stutteri Lindholm Høje. De köpte honom redan som lovande 5-åring vilket visade sig vara ett genidrag.

Enligt ägarna själva är Viðar väldigt enkel i all hantering och en häst som alla kan rida. Något som går helt i linje med stuteriets avelsmål.

LÄS MER OM VIDAR

Kveikur frá Stangarlæk 1

Högst bedömda fyrgångshingsten i världen med 10 för tölt

Kveikur bedömdes som 6-åring med 10 för tölt och spirit och 9,5 för trav, galopp och helhetsintryck och är därmed världens högst bedömda fyrgångshingst.

Kveikurs uppfödare beskriver honom som en drömhäst och använder ord som vänlig, mild, smart, nyfiken, modig, och rolig när de beskriver honom.

Sedan 2020 finns Kveikur hos sina ägare Gitte Fast Lambertsen och Flemming Fast på Stutteri Lindholms Höje i Danmark. Det är alltså inte så konstigt att Kveikur är Europas mest populära avelshingst. Hans första avkommor visar samma fina psyke och är lätta och trevliga att hantera.

LÄS MER OM KVEIKUR

 

SENASTE NYTT
Följ oss på Facebook och Instagram för nyhetsuppdateringar!

FAKTURERINGS/POSTADRESS
Áfram Islandshästförening
c/o Sabina Svärd
Östra Högsvägen 153-0
244 93 Kävlinge

FÖRENINGSINFORMATION
Organisationsnummer: 802540-5591
Bankgiro: 5910-7532
Swish: 123 490 1807

Stort tack till Ida-Fia Sveningsson som sponsrat med logga och hemsida samt fotograf Photohestur för de fina bilderna vi fått låna.

© COPYRIGHT ÁFRAM ISLANDSHÄSTFÖRENING | ALL RIGHTS RESERVED | BRAND & HEMSIDA AV IDA FIA SVENINGSSON