Om Áfram

Vi är den moderna sportföreningen, med kvalitet i fokus, som driver utvecklingen framåt för sporten, ryttarna och islandshästarna. 

Vår Historia

Tidig sommar 2022 samlades ett gäng entusiastiska islandshästvänner hemma hos Sabina Svärd för att diskutera möjligheterna med en ny förening. En modern sportförening med högt i tak som skulle utgöra en plattform för förändringen som vi alla ville driva.

Idéerna var många den kvällen och kreativiteten flödade.

Den gemensamma nämnaren var att vi alla ville synliggöra islandshästen ytterligare, bidra till större utbyte med andra discipliner inom hästsporten och skapa förutsättningar för arrangemang på den högsta nivån.

Det tog inte lång stund innan vi var överens om att en ny förening var vägen framåt och bara några veckor senare var Áfram Islandshästförening en realitet.

STYRELSEN

Lär känna Styrelsen

Helen Björkman

Ordförande

Jag bor på en liten hästgård utanför Kävlinge med man, barn, katt, hund och två islandshästar. Vi har långt förflutet inom fälttävlan, hoppning och dressyr och sedan två år så har det blivit islandshäst för hela slanten. Jag är djupt imponerad över islandshästens kvaliteter och hoppas att vår förening kan locka ännu fler att ta del av dessa. Till vardags jobbar jag med kreativ problemlösning och transformation på Tetra Pak.

Sabina Svärd-Farenholtz

Vice Ordförande

Mitt namn är Sabina och jag har tagit mig via ridskolan, fälttävlan till islandshästarna. Min man Matthias och jag driver Stall Swärdslilja strax utanför Kävlinge. Vi har uppfödning i liten skala och jag tränar och tävlar våra hästar. På fritiden arbetar jag som sjuksköterska. Jag hoppas kunna hjälpa till att driva spännande arrangemang i Áfram och se till att våra medlemmar får härliga förmåner i samarbete med framstående aktörer inom hästvärlden.

Matthias Svärd-Farenholtz

Kassör

För över ett decennium sedan introducerade min fru Sabina mig till hästarnas värld, speciellt islandshästen.
Sedan dess har min passion för hästar vuxit kontinuerligt och de är nu en del av vårt dagliga liv. Áfram är ett nytt kapitel för oss med målet att växa och främja sporten och livsstilen. Jag är stolt över att vara en del av det. Till vardags arbetar jag inom drift och försäljning för ett internationellt techföretag.

Linda Andersson

Sekreterare

Jag hyr en lägenhet på en gård i Saxtorp, där jag också har mitt ständigt växande antal Islandshästar. Jag är en tvättäkta hästtjej från barnsben, som tagit vägen via ridsportsgymnasium och arbete i travstall till endast Islandshästar senaste sju åren. Dagtid arbetar jag som veterinär på Saxtorps Hästklinik, främst med hältutredningar och med en ökande kundkrets Islandshästar. Jag ser fram emot att medverka till utveckling genom samarbetet i vår förening, både för individer och för sporten.

Christian Brandt

Ledamot

Jag är ingen skolad ryttare, men har sedan barnsben aldrig tvekat på att kasta mig upp i sadeln så fort tillfälle givits. Sedan ca 10 år tillbaka har vi haft egna islandshästar. För snart två år sedan flyttade familjen till egen hästgård i utkanten av Lund.  Familjen Brandt består förutom av mig, av Johanna och barnen Nike, Isak och Saga samt våra tre hästar. Hela familjen rider, men än så länge är det endast Nike som tävlar aktivt. Jag arbetar normalt som kirurg. Nu hoppas jag kunna bidra till Áfram´s härliga framåtanda och driv med engagemang, glada tillrop samt genom mitt fotointresse.

Anette Strid

Medlemsansvarig

Anette heter jag och bor i Hofterup med make, son (en utflugen) och liten Westie Började med Islandshästar för ca 12 år sedan, har nu mina två pojkar från Vita Villan. Vildar 15 år och Vidir 5 år. Till vardags jobbar jag som drifttekniker på Trafikverket och säkerställer underhåll, service, avvikelser och olyckshantering på järnvägen i södra Sverige. Ser fram emot att få lyfta fram Áfram som en givande och intressant förening för både ryttare och andra engagerade inom vår sport.

Mats Edenius

IT-/Webbansvarig

Jag bor tillsammans med min fru Ida-Maria och våra två barn och två hundar i Löddeköpinge. Jag driver och arbetar i vårt IT-konsultbolag. På fritiden producerar jag musik för dansgolven och smider digitala planer för framtiden. Som entreprenör, hästägare och allmän djurvän känns det därför extra roligt att vi får vara med och driva sporten framåt där vi kan bidra med digitalisering och IT.

Mia Wilhelmsson

Ledamot

Jag heter Mia och bor på en mindre gård strax utanför Dösjebro tillsammans med min sambo, våra två pojkar, hästarna och katten
Silvia.
Jag började rida när jag var 6 år gammal, vi köpte vår första egna islandshäst när jag var 10 år och därefter har intresset fortsatt.
Jag är jordnära och älskar djur och natur.
Till vardags befinner jag mig i teknikens värld och arbetar som ansvarig för säkerhetstjänster till företag i form av kameraövervakning och inbrottslarm inom välkänt säkerhetsbolag
med tre röda prickar.

Johanna Davander

Ledamot

Jag är född och uppväxt på landet i Småland, hästar och ridsport har alltid varit en viktig del av mitt liv.
När jag för tio år sedan följde med ut i bokskogen på en lånad islandshäst blev jag förälskad och sedan dess är det islandshästar
som är min passion. Hästarna har gett och lärt mig mycket.
Jag bor tillsammans med min man Niklas och vår nästan vuxna son Fabian i Lund och i familjen finns också numera tre ston.
Yrkesmässigt arbetar jag sedan flera år tillbaka som chef och ledare inom offentlig sektor.
Att få bidra med mina erfarenheter och engagemang för att tillsammans med hela gänget inom Áfram bidra till att utveckla sporten känns otroligt roligt och inspirerande.

Emelie Althén

Suppleant

Jag ramlade in i islandshästvärlden 2001 tack vare våra nya grannar. Jag la snabbt dressyrsatsningen med storhästarna på hyllan och har sedan dess levt och andats ”islandshästeri”. Jag bor i Roslagen norr om Stockholm med man, katt, hund och våra tre fantastiska ston Sísí och Snerpa och Barbara. Jag arbetar som projektledare inom Evidensia Djursjukvård och har flera ideella uppdrag bakom mig där tävling och fokus på flygande pass varit två hjärtefrågor. WoW vad jag ser fram emot att få vara en del av Áfram!

Ida-Maria Blücher Edenius

Suppleant

Jag bor i Löddeköpinge med min man Mats, våra två barn och två hundar.  Jag är halvisländsk och har spenderat många av mina somrar på norra Island tillsammans med min isländska släkt. Det är först nu dock, på senare år som islandshästen kommit att ta över i mitt häst-liv. Detta efter att jag har varit helt förankrad i storhästvärlden där jag har examen inom ridlära. Idag arbetar jag som IT-projektledare. Det är otroligt roligt att få vara en del av Áfram och vara en del av en förening som känns modern och vågad men också inkluderande och nytänkande.

 

Göran Björkman

Valberedning (Ordförande)

Jag bor på en gård utanför Kävlinge.
Har sedan unga år haft hästar.
Dom senaste åren har jag fått upp ögonen för islandshäst. Jag och min fru har nu två stycken. Intresset för träning och tävling är stort. För att finansiera min hobby
jobbar jag som Energiexpert samt besiktigar solcellsanläggningar.

Kim Thodenius

Valberedning

Jag bor tillsammans med min man, i
en villa, i Lomma. Jag har tre barn samt två bonusbarn och när jag har lite tid över så
spenderar jag gärna flera timmar i stallet.
Jag är en mångsysslare och älskar att uppleva naturen och gör jag inte det från hästryggen gör jag det gärna i en vandring, på skidor eller varför inte i en kajak.
Det känns ärofyllt att kunna bidra med arbetet att hitta lämpliga
förtroendevalda till kommande val framöver.

Anna Nyfjäll

Revisor

Lång erfarenhet inom ekonomi och auktoriserad redovisningskonsult.

SEKTIONER

Tävling

Caspar Logan Hegardt

Ordförande

Jag driver tillsammans med Malu, min fru, hästverksamhet på Vinkärgårds Islandshästar strax utanför Blentarp. Jag har tävlat flertalet mästerskap för Svenska Islandshästlandslaget och tävlar fortfarande på Elit-nivå. Jag arbetar heltid som hästveterinär på Evidensia Specialisthästsjukhuset i Helsingborg där jag är inriktad på ortopediska problem. I Áfram hoppas jag kunna vara med och bidra till tävlingsarrangemang som lyfter hela vår sport.

 

Malu Logan Hegardt

Sektionsmedlem

Jag driver Vinkärgårds Islandshästar tillsammans med min man Caspar där vi bor med vår familj på en gård utanför Blentarp sedan några år. Jag har vuxit upp på en stor islandshästgård i Danmark och har bedrivit träningsverksamhet sedan tonåren. Jag har även representerat Danmark på flertalet VM, NM genom åren. Jag har varit med och arrangerat stora evenemang i Danmark och hoppas kunna bidra med erfarenhet och kontakter, samt ett driv att utveckla sporten. 

Katie Sundin Brumpton

Sektionsmedlem

Mitt Namn är Katie Sundin Brumpton. Jag arbetar med hästar heltid med min familj strax norr om Hässleholm. Vi föder upp hästar under namnet Fögruhlíð sedan 30 år tillbaka. Jag har ridit i det Finska landslaget sedan 2002 då jag var 12 år gammal. Har vunnit VM som YR samt har två VM brons som senior. Jag har varit medlem i Áfram sedan det startades och klubben har verkligen visat sig att vara en helt fantastiskt driven och med en hög underbara människor.
När jag fick förfrågan om att vara med i tävlingssektionen så var det en självklarhet. Jag hoppas på att kunna bidra någonting med min långa erfarenhet utav tävlingar både som tävlande och arrangör.

Ungdom

Lina Cronberg

Jag heter Lina Cronberg, är 20 år och bor i Göteborg. Hela min uppväxt har jag hållit på med hästar och har just nu 3 islandshästar som står i Kungsbacka. Jag arbetar sedan några år tillbaka med Sociala medier samt marknadsföring och sitter även med i Svenska Islandshästförbundets Ungdomssektion.
Just nu har jag även fått förmånen att bli utvald till att gå ledarutbildningen HUL, Hästnäringens unga ledare, och är färdig utbildad i December.
Jag ser väldigt mycket fram emot att utveckla och driva ungdomsverksamheten i Áfram framåt tillsammans med de andra i sektionen.
Vi har en bra målbild med bra värdegrund för våra ungdomar och hoppas vi får med oss så många ungdomar som möjligt i vår gemenskap i föreningen!

Milla Logan

Jag heter Milla logan jag är 17 år gammal. Jag bor i blentarp på vinkärgårds islandshästar som är en familjeverksamhet. Vinkärgård drivs av min mamma Malu och bonus pappa Caspar. Även dom sitter med i aframs tävlingssektionen. Just nu så går jag första året på gymnasiet i Ystad. Men det som tar mest plats i mitt liv är hästarna. Hemma på gården har vi cirka 14 hästar. Jag har hela mitt liv ridit islandshäst och började i tidig ålder tävla. Ju äldre jag blir ju större intresse får jag för tävling och träning. Jag är väldigt glad att vara med till att skapa en bättre sammanhållning bland ungdomar inom sporten och eventuellt öka tävlingaintresset för unga.

Engla Sandberg

Jag heter Engla Sandberg och är född 2006. Jag har växt upp med hästar och just nu har jag en islandshäst som jag tävlar & tränar med. Jag studerar just nu på Bollerups naturbruksgymnasium i närheten av Tomelilla där jag bor på internatet och har även min häst med mig.
Jag ser fram emot att driva ungdomssektionen tillsammans med de andra tjejerna. Vi hoppas att så många ungdomar så möjligt vill vara med och bidra till en härlig gemenskap i vår förening!

Nike Brandt

Mitt namn är Nike och jag är 20 år gammal. Jag började rida när jag var 7 år, men ramlade in i islandshästvärlden först när jag var 11 år och fick min första egna islandshäst. I dagsläget bor jag tillsammans med min familj på en gård utanför Lund. Här har både jag och min lillasyster våra 2 islandshästar tillsammans med 4 andra inackorderingar. Jag tog studenten förra året och jobbar just nu deltid samtidigt som jag hjälper till att driva familjens gård.

Det är extremt roligt att ha fått möjligheten till att tillsammans med övriga i sektionen få driva och utveckla ungdomsverksamheten i föreningen. Tillsammans hoppas och tror jag på att vi kan skapa en härlig gemenskap och givande atmosfär som kan inspirera ungdomar inför framtiden.

Para

Ulrika Stengard-Olsson

Ordförande

Mitt namn är Ulrika och jag är legitimerad
ridsjukgymnast/ fysioterapeut och har startat och driver Söderåsens Forsgård uppe på Söderåsen sedan 2000.
Jag arbetar bl.a. med ridsjukgymnastik för barn, ungdomar och vuxna med varierande sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar sedan 1991.

1994 blev jag klar med min utbildning till, så kallad, ridefysio-terapeut i Danmark. 2005 slutförde jag mitt ”Certificate in therapeutic riding from a physiotherapeutic aspect”.
Jag är certifierad ridterapeut och utbildad klassificerare för ” Equestrian Competition for Riders with Disabilities”.
Jag tränar och tävlar några av våra islandshästar på gården.
Min förhopping är att utveckla Áframs parasektion genom att sprida information och kunskap och göra det möjligt för ryttare med funktionsnedsättningar att vara aktiva
med islandshästar efter sina förutsättningar.

Trine Willumsen

Sektionsmedlem

Jag heter Trine Willumsen och har ridit sedan barnsben. Jag har cerebral pares och ridningen har varit betydelsefullt för att hålla igång min kropp. Idag rider jag islandshäst regelbundet och det är ett av mitt största intresse.
Jag arbetar som specialpedagog och har hela mitt yrkesliv guidat och hjälpt barn med olika funktionsvariationer.
Jag ser fram emot att vara en del av para-sektionen och utveckla detta spännande arbete.

Emilia Larsson

Sektionsmedlem

Mitt namn är Emilia Larsson och jag har två egna islandshästar. Jag har gått samhällsvetenskapsprogrammet och funderar på att läsa vidare till socionom. Jag har ADHD och ridning har varit viktigt för mitt lugn och mentala hälsa. Ridningen kom jag i kontakt med genom min bror som har Cerebral Pares och som började rida via habiliteringen.
Det ska bli kul att vara med och utveckla parasektionen.

Clara Stengard-Olsson

Sektionsmedlem

Mitt namn är Clara Stengard-Olsson och har så länge jag kan minnas haft hästar som största fritidsintresse. Jag har tidigare tävlat på elitnivå och ridit några år i svenska landslaget med VM-guld i T2YR 2017 som främsta merit. Just nu tar arbetet som läkare mycket tid vilket gör att tävlandet får stå tillbaka, men jag spenderar fortfarande mycket tid i stallet på Söderåsens Forsgård där jag är uppvuxen. Jag är utbildad paraledare och ser fram emot att vara med i det spännande arbetet med att utveckla parasektionen i föreningen!

SENASTE NYTT

Följ oss på Facebook för att ta del av senaste nytt och våra aktiviteter! Vi anordnar allt ifrån tävlingar till kurser och clinics. 

BLI MEDLEM

Bli en del av en härlig gemenskap där vi hjälps åt och stöttar varandra. Vi har flera olika medlemstyper att välja på. Välj det som passar dig bäst.

SENASTE NYTT
Följ oss på Facebook och Instagram för nyhetsuppdateringar!

FAKTURERINGS/POSTADRESS
Áfram Islandshästförening
c/o Sabina Svärd
Östra Högsvägen 153-0
244 93 Kävlinge

FÖRENINGSINFORMATION
Organisationsnummer: 802540-5591
Bankgiro: 5910-7532
Swish: 123 490 1807

Stort tack till Ida-Fia Sveningsson som sponsrat med logga och hemsida samt fotograf Photohestur för de fina bilderna vi fått låna.

© COPYRIGHT ÁFRAM ISLANDSHÄSTFÖRENING | ALL RIGHTS RESERVED | BRAND & HEMSIDA AV IDA FIA SVENINGSSON