Om Áfram

Vi är den moderna sportföreningen, med kvalitet i fokus, som driver utvecklingen framåt för sporten, ryttarna och islandshästarna. 

Vår Historia

Tidig sommar 2022 samlades ett gäng entusiastiska islandshästvänner hemma hos Sabina Svärd för att diskutera möjligheterna med en ny förening. En modern sportförening med högt i tak som skulle utgöra en plattform för förändringen som vi alla ville driva.

Idéerna var många den kvällen och kreativiteten flödade.

Den gemensamma nämnaren var att vi alla ville synliggöra islandshästen ytterligare, bidra till större utbyte med andra discipliner inom hästsporten och skapa förutsättningar för arrangemang på den högsta nivån.

Det tog inte lång stund innan vi var överens om att en ny förening var vägen framåt och bara några veckor senare var Áfram Islandshästförening en realitet.

STYRELSEN

Lär känna Styrelsen

Ida-Maria Blücher Edenius

Ordförande

Jag bor i Löddeköpinge med min man Mats, våra två barn och två hundar.  Jag är halvisländsk och har spenderat många av mina somrar på norra Island tillsammans med min isländska släkt. Det är först nu dock, på senare år som islandshästen kommit att ta över i mitt häst-liv. Detta efter att jag har varit helt förankrad i storhästvärlden där jag har examen inom ridlära. Idag arbetar jag som IT-projektledare. Det är otroligt roligt att få vara en del av Áfram och vara en del av en förening som känns modern och vågad men också inkluderande och nytänkande.

 

Sabina Svärd-Farenholtz

Vice Ordförande

Mitt namn är Sabina och jag har tagit mig via ridskolan, fälttävlan till islandshästarna. Min man Matthias och jag driver Stall Swärdslilja strax utanför Kävlinge. Vi har uppfödning i liten skala och jag tränar och tävlar våra hästar. På fritiden arbetar jag som sjuksköterska. Jag hoppas kunna hjälpa till att driva spännande arrangemang i Áfram och se till att våra medlemmar får härliga förmåner i samarbete med framstående aktörer inom hästvärlden.

Matthias Svärd-Farenholtz

Kassör

För över ett decennium sedan introducerade min fru Sabina mig till hästarnas värld, speciellt islandshästen.
Sedan dess har min passion för hästar vuxit kontinuerligt och de är nu en del av vårt dagliga liv. Áfram är ett nytt kapitel för oss med målet att växa och främja sporten och livsstilen. Jag är stolt över att vara en del av det. Till vardags arbetar jag inom drift och försäljning för ett internationellt techföretag.

Linda Andersson

Sekreterare

Jag hyr en lägenhet på en gård i Saxtorp, där jag också har mitt ständigt växande antal Islandshästar. Jag är en tvättäkta hästtjej från barnsben, som tagit vägen via ridsportsgymnasium och arbete i travstall till endast Islandshästar senaste sju åren. Dagtid arbetar jag som veterinär på Saxtorps Hästklinik, främst med hältutredningar och med en ökande kundkrets Islandshästar. Jag ser fram emot att medverka till utveckling genom samarbetet i vår förening, både för individer och för sporten.

Christian Brandt

Ledamot

Jag är ingen skolad ryttare, men har sedan barnsben aldrig tvekat på att kasta mig upp i sadeln så fort tillfälle givits. Sedan ca 10 år tillbaka har vi haft egna islandshästar. För snart två år sedan flyttade familjen till egen hästgård i utkanten av Lund.  Familjen Brandt består förutom av mig, av Johanna och barnen Nike, Isak och Saga samt våra tre hästar. Hela familjen rider, men än så länge är det endast Nike som tävlar aktivt. Jag arbetar normalt som kirurg. Nu hoppas jag kunna bidra till Áfram´s härliga framåtanda och driv med engagemang, glada tillrop samt genom mitt fotointresse.

Anette Strid

Medlemsansvarig

Anette heter jag och bor i Hofterup med make, son (en utflugen) och liten Westie Började med Islandshästar för ca 12 år sedan, har nu mina två pojkar från Vita Villan. Vildar 15 år och Vidir 5 år. Till vardags jobbar jag som drifttekniker på Trafikverket och säkerställer underhåll, service, avvikelser och olyckshantering på järnvägen i södra Sverige. Ser fram emot att få lyfta fram Áfram som en givande och intressant förening för både ryttare och andra engagerade inom vår sport.

Mats Edenius

IT-/Webbansvarig

Jag bor tillsammans med min fru Ida-Maria och våra två barn och två hundar i Löddeköpinge. Jag driver och arbetar i vårt IT-konsultbolag. På fritiden producerar jag musik för dansgolven och smider digitala planer för framtiden. Som entreprenör, hästägare och allmän djurvän känns det därför extra roligt att vi får vara med och driva sporten framåt där vi kan bidra med digitalisering och IT.

Emelie Althén

Suppleant

Jag ramlade in i islandshästvärlden 2001 tack vare våra nya grannar. Jag la snabbt dressyrsatsningen med storhästarna på hyllan och har sedan dess levt och andats ”islandshästeri”. Jag bor i Roslagen norr om Stockholm med man, katt, hund och våra tre fantastiska ston Sísí och Snerpa och Barbara. Jag arbetar som projektledare inom Evidensia Djursjukvård och har flera ideella uppdrag bakom mig där tävling och fokus på flygande pass varit två hjärtefrågor. WoW vad jag ser fram emot att få vara en del av Áfram!

Helen Björkman

Ledamot

Jag bor på en liten hästgård utanför Kävlinge med man, barn, katt, hund och två islandshästar. Vi har långt förflutet inom fälttävlan, hoppning och dressyr och sedan två år så har det blivit islandshäst för hela slanten. Jag är djupt imponerad över islandshästens kvaliteter och hoppas att vår förening kan locka ännu fler att ta del av dessa. Till vardags jobbar jag med kreativ problemlösning och transformation på Tetra Pak.

Göran Björkman

Valberedning (Ordförande)

Jag bor på en gård utanför Kävlinge.
Har sedan unga år haft hästar.
Dom senaste åren har jag fått upp ögonen för islandshäst. Jag och min fru har nu två stycken. Intresset för träning och tävling är stort. För att finansiera min hobby
jobbar jag som Energiexpert samt besiktigar solcellsanläggningar.

Kim Thodenius

Valberedning

Jag bor tillsammans med min man, i
en villa, i Lomma. Jag har tre barn samt två bonusbarn och när jag har lite tid över så
spenderar jag gärna flera timmar i stallet.
Jag är en mångsysslare och älskar att uppleva naturen och gör jag inte det från hästryggen gör jag det gärna i en vandring, på skidor eller varför inte i en kajak.
Det känns ärofyllt att kunna bidra med arbetet att hitta lämpliga
förtroendevalda till kommande val framöver.

Anna Nyfjäll

Revisor

Lång erfarenhet inom ekonomi och auktoriserad redovisningskonsult.

SEKTIONER

Tävling

Caspar Logan Hegardt

Jag driver tillsammans med Malu, min fru, hästverksamhet på Vinkärgårds Islandshästar strax utanför Blentarp. Jag har tävlat flertalet mästerskap för Svenska Islandshästlandslaget och tävlar fortfarande på Elit-nivå. Jag arbetar heltid som hästveterinär på Evidensia Specialisthästsjukhuset i Helsingborg där jag är inriktad på ortopediska problem. I Áfram hoppas jag kunna vara med och bidra till tävlingsarrangemang som lyfter hela vår sport.

 

Malu Logan Hegardt

Jag driver Vinkärgårds Islandshästar tillsammans med min man Caspar där vi bor med vår familj på en gård utanför Blentarp sedan några år. Jag har vuxit upp på en stor islandshästgård i Danmark och har bedrivit träningsverksamhet sedan tonåren. Jag har även representerat Danmark på flertalet VM, NM genom åren. Jag har varit med och arrangerat stora evenemang i Danmark och hoppas kunna bidra med erfarenhet och kontakter, samt ett driv att utveckla sporten. 

SENASTE NYTT

Följ oss på Facebook för att ta del av senaste nytt och våra aktiviteter! Vi anordnar allt ifrån tävlingar till kurser och clinics. 

BLI MEDLEM

Bli en del av en härlig gemenskap där vi hjälps åt och stöttar varandra. Vi har flera olika medlemstyper att välja på. Välj det som passar dig bäst.

SENASTE NYTT
Följ oss på Facebook och Instagram för nyhetsuppdateringar!

FAKTURERINGS/POSTADRESS
Áfram Islandshästförening
c/o Sabina Svärd
Östra Högsvägen 153-0
244 93 Kävlinge

FÖRENINGSINFORMATION
Organisationsnummer: 802540-5591
Bankgiro: 5910-7532
Swish: 123 490 1807

Stort tack till Ida-Fia Sveningsson som sponsrat med logga och hemsida samt fotograf Photohestur för de fina bilderna vi fått låna.

© COPYRIGHT ÁFRAM ISLANDSHÄSTFÖRENING | ALL RIGHTS RESERVED | BRAND & HEMSIDA AV IDA FIA SVENINGSSON